Pressen skriver

Læborg Autohandel inviterer på ”Åben lade” i den kommende weekend

I loftet hænger nu store flymodeller, der stammer fra et nedlagt sjællandsk flymuseum, og gulvet er fyldt med fascinerende sportsvogne og sjældne veteranbiler, som den nyrenoverede lade danner en flot ramme om.
Hos Læborg Autohandel har man nemlig netop afsluttet arbejdet med at forvandle det store udstillingslokale i den gamle lade til et lyst og venligt sted, hvor de mange flotte biler rigtig kommer til deres ret. Nu glæder Søren Sørensen sig til at vise resultatet frem for alle interesserede i den kommende weekend, den 15. og 16. november. Ved samme lejlighed byder han også på en kop kaffe, en øl eller sodavand.
Man bør også besøge nostalgirummet, der ligger bagerst i bygningen. Her kan man opleve forskellige kuriosa, blandt andet Sørens private lille samling af helt specielle biler og tohjulere, samt en masse sjove, gamle automobilia.
Man må sige, at det er en større omgang, den gamle lade har været igennem - der er kommet ny gulvbelægning, væggene er blevet beklædt, og belysningen er ny. Desuden er adgangsforholdene forbedrede. Noget helt nyt er en lift – selvfølgelig en ældre model - hvor de kunder, der ønsker det, kan komme til at se bilen nedefra.

Vinteropbevaring
Samtidig introducerer Søren Sørensen nu en ny service med vinteropbevaring af den kostbare, gamle bil.
- Mange har jo et problem med deres klassiker om vinteren, hvor de ikke ønsker at udsætte den for vejrliget, men ikke har mulighed for passende opbevaring. Nu har de muligheden for at få den opstaldet i en lagerbygning, hvor der er både isoleret og opvarmet, og hvor forholdene næsten er bedre end her i udstillingslokalet, slutter Søren Sørensen, der håber at mange vil benytte sig af denne mulighed.

Link til samme artikel i VeteranPosten - klik her
Nu kan man starte karrieren som levemand med et passende køretøj
Føler man trang til at give den som levemand á la Simon Spies med store biler, morgenbolledamer, miniaturehunden Archibald for ikke at glemme den berømte stok, så er chancen der nu. I hvert kan man starte projektet med at anskaffe Spies-bilen ”Lille Frede”, den korte af to Mercedes-Benz 600, som formanden ejede. Den lange, kaldet ”Lange Frede” eller ”Fede Frede”, må man til Teknisk Museum ved Helsingør for at beundre.
Det er Søren Sørensen, Læborg Autohandel, der har bilen til salg, og han understreger, at morgenbolledamer og hund må man selv sørge for, til gengæld vil han gerne smide en stok med i tilbuddet til en eventuel køber.
Bilen er en af tolv biler fra Vestsjællands Bilmuseum, som Læborg Autohandel har overtaget. Blandt de øvrige biler er en Plymouth Taxa fra 1939, som medvirkede i ”Edderkoppen”, en sjælden strømlinet Hanomag ”Autobahn”, også fra 1939. Nogle af bilerne er fra bilmanden Bohnstedt-Pedersens samling, blandt en Bantam Austin 7 fra 1926, oprindelig en gave til hans kone, Aase, som hun fik som morgengave ved deres bryllup.

Konvojkørsel
Mercedes Benz 600 var et teknisk vidunder i sin tid – og er det stadig den dag i dag, for bilen var så fuld af innovativ teknik, at man ikke tidligere havde set mage.
Bilen kom frem i 1964, hvor Simon Spies gerne ville have et eksemplar. Det var egentlige den lange udgave, han var interesseret i, men da man i første omgang kun kunne få den korte version, købte han den. Da den lange kom, udvidedes bilparken så med en af dem.
Når formanden var ude at køre benyttede han som regel den lange, medens den korte ofte kørte bagefter i konvoj – hvis ”Lange Frede” fik en punktering, kunne han så skifte til ”Korte Frede” og køre videre.
De var også fast inventar sammen med en specialindrettet bus i den konvoj, der førte Spies rundt i Danmark, for at han kunne holde sig orienteret om, hvad der skete rundt om i landet, og som blandt andet havde Hovborg Kro som fast station, når han var på disse kanter.

Der er fin plads til tre ”sekretærer” på bagsædet af bilen.

Den ene af Simon Spies Mercedes 600 er nu til salg hos Læborg Autohandel. Her giver Søren Sørensen giver den som formanden med damer, hund og den uundværlige stok. De unge damer er dog kun til låns fra Studio 73, hvor de medvirker i ungdomforestillingen ”Evig og altid venner”, der har premiere i begyndelsen af april.

Link til samme artikel i UGEavisen - klik her